Geluksmoment voor mensen met geheugenproblematiek!

Welkom op het crowdfundingplatform van het Limburgs Museum! Op dit moment staat de crowdfundingcampagne 'Geluksmoment voor mensen met geheugenproblematiek!' live. Een onvergetelijk geluksmoment voor mensen met geheugenproblematiek in zorginstellingen: dat is wat de Onvergetelijk Limburgs Museumtafel teweegbrengt. Help jij ons mee om dit in heel Limburg te realiseren? Klik hier voor de campagne! 

Lees meer Lees minder
van totaal € 29.000 (136%)
Bekijk alle
Een onvergetelijk geluksmoment voor mensen met geheugenproblematiek in zorginstellingen: dat is wat de Onvergetelijk Limburgs Museumtafel teweegbrengt. Help jij ons mee om dit in heel Limburg te realiseren? Wat is de Onvergetelijk Limburgs Museumtafel?Voor mensen met geheugenproblematiek, zoals dementie, is het vaak niet meer mogelijk om een bezoek te brengen aan het Limburgs Museum en deel te nemen aan de rondleiding die speciaal voor hen en hun dierbaren is ontwikkeld (Onvergetelijk Limburgs Museum). Zeker in deze onzekere coronatijd. Daarom komen wij graag naar hen toe met onze Onvergetelijk Limburgs Museumtafel. Het Limburgs Museum is er immers voor alle Limburgers! Samen met een van onze rondleiders kunnen de bewoners van zorginstellingen gezellig met elkaar rond deze draagbare digitale tafel tien objecten uit onze collectie van alle kanten bekijken en ervaren. Men ontdekt museumstukken die herkenning oproepen, zoals een oude schoolfoto en een ouderwets fornuis. Ondersteunende vragen, zoals Hoe vond u het vroeger op school?, muziek- en beeldfragmenten uit het verleden en zintuiglijke prikkels, zoals reuk en smaak, zorgen ervoor dat er verhalen en herinneringen naar boven komen en mooie gesprekken ontstaan. Wie d’n daag van toen beleeft men het Limburgs Museum. Het maakt het mogelijk om op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te komen en je gehoord en gezien te voelen. Zo kunnen we de bewoners plezier, herkenning én verbinding bieden! Doe mee en geef een geluksmomentMet jouw steun kunnen wij drie extra exemplaren van de Onvergetelijk Limburgs Museumtafel aanschaffen en onze rondleiders een jaar lang met deze digitale tafels op pad sturen door heel Limburg (Noord, Midden én Zuid!). Zo kunnen we, zodra de coronamaatregelen het toelaten, dankzij jou een jaar lang waardevolle momenten aanbieden aan mensen met geheugenproblematiek in Limburgse zorginstellingen! Natuurlijk krijg je hier ook een geluksmomentje voor jezelf voor terug. Bekijk hiernaast onze tegenprestaties. Steun de Onvergetelijk Limburgs Museumtafel en geef mensen met geheugenproblematiek in Limburgse zorginstellingen een onvergetelijk geluksmoment! Meer weten over de Onvergetelijk Limburgs Museumtafel? Klik dan hier!   Limburgs MuseumHet Limburgs Museum is hét cultuurhistorische museum van Limburg. We verzamelen, tonen en vertellen de verhalen van Limburg. Zo bieden we verrassende perspectieven op het verleden, heden en de toekomst van Limburg en van de wereld om ons heen.  PartnersDe Onvergetelijk Limburgs Museumtafel is tot stand gekomen dankzij de expertise van STUDIO i – platform voor inclusieve cultuur en Onwijs – specialist in multitouch. De pilot heeft plaats mogen vinden bij zorglocatie De Beerendonck van De Zorggroep. Cultuurimpuls Venlo ondersteunt daarnaast het project. We zijn erg blij dat het project door deze organisaties wordt gedragen.
Bekijk alle
€ 8.700

Provincie Limburg

18-10-2020 | 20:27 Aan: Geluksmoment voor mensen met geheugenproblematiek! De Provincie Limburg steunt dit project met een matchfunding bijdrage van 30% van het doelbedrag